DARRERA HORA

miércoles, 15 de junio de 2011

PREVISIÓ PER DIJOUS 16 DE JUNY





Per avui dijous cal esperar un matí amb cels força asserenats arreu del País a excepció del quadrant nordoest on ja podran anar sorgint nuvolades i fins i tot amb algunes precipitacions cap aquella zona del Pirineu que s'hauran d'anar fent més importants a mesura que avanci el matí i migdia. A partir de migdia, aquestes nuvolades i precipitacions es podran extendre a la resta de la serralada, primer al Pirineu per anar-se extenent al Prepirineu. També poden presentar-se alguns núvols per la meitat oest.

De cara a la tarda, les precipitacions ja s'hauran extès a nombrosos punts del Pirineu i Prepirineu i algunes d'elles es podrien extendre cap a punts de l'interior de Girona, Nord de la Depresió Central i nord de les comarques de Lleida. Ja avançada la tarda, també podrien aparéixer algunes precipitacions cap a ponent, interior de les comarques de Tarragona i comarques centrals del País. En molts casos, aquestes precipitacions es podran presentar acompanyades de tempesta. A la resta del País, inici de tarda asserenada amb augment dels núvols avançada la tarda fruit de les mateixes encluses de les tempestes i ruixats anteriorment comentats i sense descartar fins i tot alguna goteta o ruixadet residual en qualsevol punt ja cap al tard.

Els vents seran al matí de SSE a tots dos extrems del litoral i de SSO a la resta de zones marítimes. A la tarda es mantindrà el mateix règim de vents, amb l'excepció de l'extrem nord del litoral on entrarà el NNO.

Les temperatures seran similars o una mica més altes a excepció de muntanya on la tendència és a que baixin.