DARRERA HORA

martes, 28 de junio de 2011

ALERTA AVUI DIMARTS AMB LES TEMPERATURES

Atenció avui dimarts amb les elevades temperatures que tindrem. Si ahir el comentari més extès entre la gent era: "fa calor però res de l'altra món....", avui sí que notarem que la calor es farà molt més acusada.

Avui es podran assolir o superar els 30ºC en alguns punts del litoral quan ahir tot just van superar els 25ºC gràcies a l'efecte termoregulador del mar. En alguns punts del prelitoral, especialment el Gironí, però a tot el prelitoral en general es podran aproximar als 35ºC i en molts punts de l'interior de l'Ebre, interior de Tarragona i terres de Ponent es podran superar els 35ºC, en molts casos arribar als 37ºC o 38ºC i fins i tot puntualment tocar els 40ºC en algun observatori.

Només una estreta franja del Pirineu ja notarà avui una lleugera davallada del mercuri respecte les temperatures registrades ahir. I és que aquest serà ja el preludi del que passarà en les pròximes dues jornades.

Aquest seria el mapa previst per avui en quant a temperatures al detall on podeu veure quines seran avui les àrees més càlides:




I aquest és el mapa també per avui dimarts, però més generalista i amb menys detall:



I aquest és el previst per dimecres on ja veiem comparant amb el mapa anterior, que a bona part del centre i nord del País ja es notarà un refrescament de les temperatures:



Un refrescament que de cara a dijous i com podem veure en aquest altra mapa ja es faria més ampli a més punts del País.



Així donç, a aguantar com poguem l'envestida de temperatures que ens espera avui, per que a partir de demà la cosa ja anirà a la baixa. Paciència!!!