DARRERA HORA

miércoles, 1 de junio de 2011

PREVISIÓ PER DIMECRES 1 DE JUNY





Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels força asserenats al centre i oest del País, cels variables cap al sud i en canvi núvols abundants cap a l'est especialment de Girona i Barcelona i fins i tot encara a primera hora amb possibilitat d'algun ruixat poc important. La tendència és a que els núvols de l'est del País tendeixin a trencar-se al llarg del matí sense desaparéixer del tot i donar pas a cels més variables i sempre amb la possibilitat d'algun feble ruixat aÏllat. Cap al Pirineu aniran augmentant els núvols a partir de migdia.

A la tarda els cels seguiran força asserenats a sud i ponent del País. Al Pirineu occidental els núvols ja seran més abundants i ja podran donar les primeres precipitacions amb una cota de neu inicial d'uns 1500m .Aquestes precipitacions aniran agafant més embranzida i la nevada es podria fer abundant a la cara nord i més modesta a la cara sud avançada la tarda i vespre en una cota que pujaria cap als 1700m. A la resta del Pirineu cels variables sense descartar la possibilitat d'algun ruixat. Cap a les comarques de Girona i nord de Barcelona, molt especialment en el triangle Montseny-Baix Llobregat-Costa Brava sud, els núvols que s'hauran trencat una mica, avançada la tarda i vespre tornaran a tendir a la compactació i els ruixats cada vegada seran més probables fins i tot amb la possibilitat d'alguna tempesta aïllada. Aquestes precipitacions podrien anar acompanyades de calamarsa. Pel que fa a la resta de comarques de Barcelona i Girona cels molt variables sense descartar algun ruixat. Es mante la possibilitat d'alguna petita mànega sobre el mar.

Els vents seran tot el dia de NNO a l'extrem nord del litoral, NO a l'extrem sud, NNE a la Costa Brava. Pel que fa a la Costa Central els vents seran de SSO al matí girant a SSE de cara a la tarda.

Les temperatures avui seran més baixes.