DARRERA HORA

sábado, 28 de julio de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 28 DE JULIOL






Per avui dissabte s'espera un matí amb cels asserenats arreu del País. A partir de mig matí i migdia ràpid creixement de nuvolades en punts de muntanya de la meitat nord, Pirineu, Prepirineu i Prelitoral nord. Podran aparéixer ja ruixats a al voltant del migdia en aquestes zones i fins i tot alguns fenòmens tempestuosos al sector Montseny-Serra Transversal-Pirineu Oriental.




A la tarda els ruixats es faran més extensos i podrien afectar qualsevol punt del País. Malgrat tot els menys probables serien al sector litoral on en la majoria de casos no hi arribaran a aparéixer i els més probables al Pirineu, Prepirineu, Prelitoral i zones de la Depresió central i altiplà central. Malgrat puguin aparéixer en qualsevol comarca, no vol dir que hagi de ploure arreu ja que es tractarà de ruixats i tempestes caracteritzades per la seva irregularitat.

Les tempestes poden anar acompanyades de calamarsa en qualsevol punt. Les tempestes podrien tenir certa severitat en tota la zona compresa entre Sant Llorenç de Munt-Monserrat-Prades-Montsant. En aquesta àrea hi podrien caure pedres de tamany considerable i donar-se algun altra fenòmen sever.

Els vents bufaran entre llevant i xaloc a totes les zones marítimes tot i que a primera i a darrera hora de la jornada podran bufar mestral i tramuntana als dos extrems del litoral.

Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes més baixes.