DARRERA HORA

sábado, 14 de julio de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 14 DE JULIOL






Per avui dissabte s'espera un matí amb cels variables en punts del centre i meitat est del País amb presència de bancs de núvols baixos que podran ser fins i tot força compactes en alguns moments. Pel que fa a la meitat oest cels més asserenats amb presència d'algun núvol poc important. A partir de migdia els núvols es podran anar desenvolupant en punts de muntanya del Pirineu i Prepirineu. No es descarta al llarg del matí algun feble ruixat dispers en algun punt del litoral i prelitoral però que en cas de presentar-se seria molt poqueta cosa. A partir de migdia algun ruixat ja podria treure el nas pel Pirineu oriental.

A la tarda els núvols de la meitat est aniran cada vegada a menys deixant pas cada vegada a més estones de sol, malgrat els cels seguiran variables. En punts del Pirineu i Prepirineu es poden produir alguns ruixats entre febles i moderats, especialment al seu vessant central i oriental. No es descarta algun fenòmen tempestuós entre el Berguedà, Cerdanya i Ripollès. A la resta de la meitat oest del País, cels més asserenats amb alguns núvols poc importants.

Els vents seran al matí entre llevant i gregal a tot el litoral excepte a l'extrem nord on hi bufarà la tramuntana. A la tarda es mantindrà el mateix règim de vents arreu del litoral però la tramuntana ja arribarà fins al sud de la Costa Brava.

Les temperatures avui seran més baixes. La baixada serà més notòria a Muntanya i a interior, molt més continguda pel que fa a zones litorals.