DARRERA HORA

lunes, 23 de julio de 2012

CANVI DE VENT PERILLÓS A L'EMPORDÀ

S'està parlant molt de la bona notícia de que la tramuntana avui acabarà desapareixent i això serà bo pel control del foc, però haurem d'estar molt pendents del canvi de vents que hi haurà a la zona per que podria comportar un greu perill no només per que el foc encara es pogués descontrolar més, sinó per l'integritat física de totes les persones que estan allà treballant per apagar-lo.

El fet és que ara a primera hora del matí encara bufa la tramuntana com podem veure en aquest primer mapa:







Entre mig matí i migdia la tramuntana anirà desapareixent i els vents aniran agafant més component marítim i de moment seran fluixets. Aquest serà un bon moment per que les humitats pujaran i el fet que el vent sigui fluixet podrà ajudar als equips d'extinció:








El gran problema però, podria esdevenir a les hores centrals del dia. Fixeu-vos en el següent mapa, com els vents del est i sudest es reforçaran i seran bastant fortets. Ho podeu veure amb aquestes linies que en els mapes es representen molt juntetes.

Aquest pot ser un moment crític per dues coses. La primera i més important per que aquest reforçament no agafi desprevinguts als equips d'extinció i no prengui ningú mal en el moment que el foc pugui tornar a agafar forta velocitat d'avançada. I en segon lloc per que el foc es podria desbocar cap a l'Alta Garrotxa.

Vaja....Que no tot pinta tan be com sembla!!







Esperem que tot això ho tinguin ben previst des dels llocs de control i que tot plegat tingui un final feliç.

Ànims a tothom que està treballant al lloc i també a tots els afectats!!