DARRERA HORA

viernes, 4 de septiembre de 2009

PREVISIÓ PER DIVENDRES 4 DE SETEMBRE




Per avui divendres cal esperar un matí amb núvols abundants al nordest del País, núvols baixos a tot el litoral central i sud que podran alternar amb algunes clarianes i nuvolositat bastant variable a la resta, amb moltes estones de sol al Pirineu central i a l’Interior.

Per la tarda els núvols seran molt abundants al nordest del País i no es pot descartar alguna gotellada al Pirineu més oriental. A la resta del Pirineu augmentaran els núvols però no son d’esperar precipitacions. També podrien aprèixer avançada la tarda, alguns ruixats al voltant del Montseny que es podrien extendre més tard a les comarques veines.

També augmentaran força els núvols a la meitat est del País i existeix la possibilitat de que ja entrada la pròxima nit i també la matinada de demà dissabte, es puguin formar ruixats sobre el mar que puntualment podrien afectar àrees de la costa central i nord de la costa daurada.

A l’Interior i sud del País els cels seguiran bastant despejats la resta de la jornada.

Les temperatures seran més baixes al quadrant nordest i estables a la resta del País. Destacar que durant unes hores, a les hores centrals del dia, podria bufar el ponent una mica rescalfat al prelitoral i litoral i fer pujar força la temperatura de forma puntual i per unes poques hores en aquestes àrees. A destacar la forta baixada de temperatures que s’experimentarà arreu la pròxima nit i matinada, en especial Interior i Pirineu. A prop de mar, com sòl passar en aquesta època no es notarà gaire la baixada, però sí un alivi en la sensació de calor, ja que les humitats seran escombrades a partir de la pròxima nit.

Els vents seran amestralats gairebé tota la jornada a l’extrem sud i variables a la resta de zones marítimes, amb predomini de sudest a la costa central i vents agregalats a la meitat nord. Avançada la tarda començarà a bufar la tramuntana que es reforçarà bastant la pròxima nit.