DARRERA HORA

miércoles, 9 de septiembre de 2009

ANÀLISI POSSIBLE EVOLUCIÓ TEMPS PELS PRÒXIMS DIES

Tot i que els models meteorològics a mitg i llarg termini no s'han de prendre al peu de la lletra, de tant en quan és bò fer-ne un anàlisi del que ens mostren.

En aquesta primera imatge, veiem la situació actual a dia d'avui. Hi ha una bossa freda sobre Itàlia i una altra per la zona de Sibèria que tindran tendència a juntar-se els pròxims dies. Per altra banda l'Anticicló que hi ha a l'Europa Oriental, tendeix a fusionar-se amb el que hi ha al nord d'Açores i acabaran formant un Anticicló amb fort suport càlid en alçada sobre les Britàniques.



En aquesta segona imatge de la matinada d'aquest dissabte veiem com entre aquest Anticicló de les Britàniques i l'embossament fred que es formarà per fusió de les bosses fredes d'Itàlia i Sibèria es crearà un passadís, per on s'escolarà un embossament fred en alçada directament cap al sud de França.
L'Anticicló Britànic començara a tenir ganes de anar en sentit sudoest i anar abandonant les Britàniques, cosa que ja veiem en l'imatge 3.


En aquesta imatge 3, ja veiem la bossa freda sobre el sud de França i abraçant gran part de la meitat nord de la Península. També veiem el que deia anteriorment de l'Anticicló de les Britàniques que comença a abandonar- les camí de les Açores.


I per acabar, veiem la imatge 4 que mostra com la setmana que bé, en aquest passadís que es crea entre l'Anticicló Britànic i l'embossament fred Europeu, rebrem la visita d'una onada de fred polar, que evidentment no serà com a l'hivern, però podrà fer baixar força les temperatures per l'època que estem. Sobretot al Pirineu i muntanya.
Així donç i resumint, crec que els pròxims dies l'inestabilitat anirà en augment, especialment l'activitat tempestuosa al Pirineu i zones de muntanya. Els vents, com que seran bastant agregalats no seran massa humits i per tant, no crec que la costa surti massa beneficiada d'aquesta situació i sobretot, la setmana que bé la neu visitarà les muntanyes del nostre País en alçades baixes per l'època.
On possiblement sí puguin rebre força aigua d'aquesta situació és a les Balears, com sòl passar en entrades d'aquest tipus.