DARRERA HORA

sábado, 5 de septiembre de 2009

PREVISIÓ PER DISSABTE 5 DE SETEMBRE




Per avui dissabte cal esperar un matí encara amb molts núvols a tota la meitat sud i est del País que hauran d’anar disminuint lentament amb el pas de les hores. Aquests núvols estaran més trencats cap al nord del litoral fins i tot amb cels despejats a l’Empordà. Pel que fà al Pirineu, Prepirineu i resta de la meitad nord, cels molt despejats pel matí.

Per la tarda els núvols baixos de la meitat est s’hauran anat retirant lentament sense arribar a desaparèixer totalment, tot i que a darrera hora del dia podrien tornar a augmentar altra vegada, sobretot com més al sud del litoral.

Al Pirineu, Prepirineu i extrem nordest del País, a partir de migdia augmentaran els núvols i quedarà una tarda força carregada de núvols i, tot i que no es pot descartar alguna petita gotellada al Pirineu més oriental, en principi no hi hauria d’haber precipitacions. També és possible que al llarg de la tarda vagin en augment els núvols baixos al voltant del Montseny, Osona i comarques circundants.

A la resta del País, el temps seguirà estable amb predomini de cels despejats.

Les temperatures seran bastant més agradables a tot arreu, deixant enrera la forta calor i la xafogor dels darrers dies.
Al matí els vents seran de Tramuntana a l’extrem nordest i agregalats a la costa brava. Encara bufarà el mestral al sud del litoral que anirà girant a components més marítims. A la costa central vents molt variables de predomini marítim i a la costa daurada els vents seran allevantats. A la tarda es mantindrà la Tramuntana al nordest i gregal a la Costa Brava i predomini de vents allevantats a la resta de zones marítimes.