DARRERA HORA

miércoles, 5 de mayo de 2010

PREVISIÓ PER DIMECRES 5 DE MAIG




Per avui dimecres cal esperar un matí amb cels molt variables i fins i tot amb estones de cel força despejat a ponent i sud del País i cels més carregats com més al nordest encara amb possibilitats d'algunes precipitacions dèbils. Al Pirineu es mantindrà la nevada tot i que anirà perdent força a mesura que avanci el matí.

Tot i que a migdia els cels quedaran força despejats al centre i sud del País i variables cap al nordest, la tendència és que a mesura que avanci la tarda els núvols tornin a avançar de nord a sud, deixant els cels ben tapats a tota la meitat nord, variables al centre del País i mantenint-se despejats a l'extrem sud. Les precipitacions tornaran a guanyar terreny a bona part del quadrant nordest i es mantindran els ruixats febles de neu al Pirineu.

De cara al vespre i nit, s'ha de reforçar força la nevada al Pirineu, especialment a la seva cara nord i al quadrant nordest del País s'han d'enfortir els ruixats. En punts de l'interior de Girona, Costa Brava, Selva i nord del Maresme hi podrien caure amb certa intensitat.

La cota de neu serà d'uns 1000 metres al Pirineu més occidental, i d'uns 1200m a l'oriental.

Els vents seran tot el dia de tramuntana a l'extrem nord del litoral, amestralats a les Terres de l'Ebre i litoral Tarragoní i variables de procedència marítima a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes es mantenen similars a les registrades ahir i les màximes inicien un ascens.