DARRERA HORA

sábado, 29 de mayo de 2010

L'ALTERACIÓ DE LA NAO ENS PORTARÀ MÉS SEQUERES



Els canvis en la circulació atmosfèrica de la Oscilació de l'Atlàntic Nord (NAO) provocats pel canvi climàtic portaran a la península Ibèrica més sequera, onades de calor més frequents menys recursos hídrics.
aquesta és una de las conclusions del congrés sobre els impactes socioeconòmics, hidrològics y ambientals del principal mode de circulació atmosfèrica que afecta a la regió mediterrània, que s'ha celebrat aquesta setmana a l'Edifici Paraninfo de la Universitat de Saragossa.

D'aquest fenòmen depenen els fluxes de vent, la nubolositat, la trajectoria de les borrasques, les precipitacions, les sequeres, etc. segons ha explicat a EFE Sergio Vicente, científic del CSIC.

Segons paraules d'aquest científic:

"La oscilación del Atlántico Norte ha provocado que este invierno sea el más extremo, desde que se dieron registros de este modo de circulación atmosférica, con olas de frío en europa central o las inundaciones en parte de la Península Ibérica"

Els models de canvi climàtic prediuen que la NAO determinarà una menor arribada de borrasques a casa nostra, cosa que comportarà més onades de calor y sequeres més frequents, encara que segons ha precisat aquest científic, això encara no és segur al cent per cent.

Informació extreta de l'Agencia EFE.

I per últim, us penjo la previsió de la NAO pels pròxims dies: