DARRERA HORA

martes, 25 de mayo de 2010

PREVISIÓ PER DIVENDRES 18 DE JUNY





Per avui divendres cal esperar un matí amb cels molt despejats arreu del País amb alguns núvols cap al Pirineu i Prepirineu. A partir ja de mig matí, creixeran ràpidament els núvols cap al Pirineu, on als voltants del migdia ja podrien aparèixer els primers ruixats, especialment al seu vessant més oriental. També a partir de migmatí migdia, començaran a créixer núvols en punts de muntanya de la meitat nord i del Prelitoral, de moment sense més consequències.

De cara a la tarda, cal esperar ruixats i tempestes a tot el Pirineu Oriental que hauran d'anar evolucionant cap a les comarques interiors de Girona afectant a moltes d'aquestes comarques i ja avançada la tarda podrien arribar encara una mica vives al mateix litoral de la Costa Brava i Selva. A la resta de la meitat nord, poden produir-se ruixats en punt de muntanya però no tant importants com els anteriors. Al prelitoral de Barcelona i Tarragona també creixeran els núvols, però difícilment amb precipitació, a excepció dels voltants del Montseny on sí que podran haber també xàfegs. Creixement també de nuvolades cap a la zona dels Ports de Tortosa, que a la tarda també podran deixar precipitacions en aquella zona i afectar les Terres de l'Ebre. A la resta domini del sol amb alguns núvols passatgers.

Els vents al matí seran de tramuntana a l'extrem nord del litoral, amestralats a l'extrem sud del litoral, de xaloc a la Costa Brava i de garbí a la resta de zones marítimes. A la tarda es mantindrà la tramuntana a l'extrem nord del litoral i s'imposarà el garbí a la resta.

Les temperatures en lleuger augment.