DARRERA HORA

martes, 3 de abril de 2012

EVOLUCIÓ PROBABLE DEL TEMPS SETMANA SANTA

En portes ja del que podríem dir son els dies més forts d'aquesta Setmana Santa, us intentaré fer una aproximació del que crec podria ser el que resta de dies festius fins el dia de la Mona.

Comencem amb aquests tres mapes següents. En aquest cas, no entraré en detalls tècnics per que el que interessa a molts aquests dies és saber el temps que tindrem i anar al gra. Fixeu-vos en els tres mapes segúents corresponents a avui dimarts i dimecres i dijous, que en tots tres casos, estarem a la banda dreta d'aquest embossament fred en forma de "V" que abarcarà tota la Península(colors verdosos). El fet d'estar al seu costat dret, és sempre sinònim d'estar a la seva banda més favorable a generar nuvolades i precipitacions.

Per tant i resumint ràpid, entre avui dimarts i dijous, abundància de núvols arreu de Catalunya amb risc de ruixats i tempestes en qualsevol moment del dia i en qualsevol comarca que podran ser força freqüents. No plourà tot el dia ni a totes hores. Serà temps típic variable, canviant amb presència de força núvols i que en qualsevol moment et pot descarregar precipitació. Les temperatures aniran baixant cada dia que passi.





Fixeu-vos com divendres alguna cosa comença a canviar. L'embossament fred(color verd) fa l'intenció d'escanyar-se i trencar-se cap al sud de França i la part més forta d'aquest es desplaçaria cap al sudoest Peninsular. Malgrat tot, encara estarem dinsel seu radi d'acció.

Això comportarà que divendres ja poguem notar una relaxació en els ruixats i tempestes tot i que el dia es mantindrà encara amb força núvols i molt canviant i encara amb aquests ruixats en força comarques:



Dissabte l'embossament gairebé ja es desenganxa del solc Europeu i encara s'enretira una mica més cap al sudoest Peninsular. Segurament donç, dissabte ja notarem una millora més notable en el temps amb moltes més estones de sol, menys núvols en conjunt, malgrat a la tarda encara pugui formar-se algun nucli de precipitació en algun punt de muntanya. Les temperatures seguirien estant per la banda baixa, és a dir, força fresques.




I seria diumenge i dilluns(dos mapes de sota) quan quedaríem ja prou allunyats del radi d'acció de l'embossament fred i quan podríem gaudir ja d'un temps més assoleiat en conjunt, això sí, amb temperatures que de nit seguirien sent fresques o fredes depenent de la comarca i amb temperatures en lleugera recuperació pel que fa a les hores centrals del dia.