DARRERA HORA

martes, 30 de marzo de 2010

BALANÇ DE L'HIVERN 2009-2010

Segons informava Antena3 ara fa una setmana, l'hivern recentment acabat ha estat el més anòmal i més extrem des del 1900, segons una investigació que ha realitzat un grup de científics del Consell Superior d'Investigacions Científiques(CSIC).

El geògraf Santiago Beguería, científic del CSIC especialista en climatologia y models estadístics, ha sutbratllat que aquest hivern ha estat "un hivern fòra del comú".

El científic ha precisat que aquestes anomalies es deuen sobre tot a la persistència de les situacions d' inestabilitat atmosfèrica lligades al pas de borrasques atlàntiques del front polar.

El promig de dies amb situacions anticiclòniques en un hivern al nostre País és del 40%, però aquest hivern, aquest percentatge s'ha reduït al 25 per cent.
En el cas de les temperatures, l'estudi conclou que ha estat també anòmal en tot el territori nacional, ja que les mínimes han estat una mica més altes i les màximes una miqueta més baixes, cosa que concorda molt bé amb el pas ininterromput de borrasques que comporten cel tapat i una menor oscilació tèrmica.
En general, l'hivern ha acabat amb pluges molt superiors a la mitjana a gairebé tot el país.




Rambla de Poblenou el passat 8 de març de 2010.