DARRERA HORA

miércoles, 24 de marzo de 2010

ANÀLISI SITUACIÓ PRÒXIMS DIES

De moment,estem tenint uns dies amb temperatures suaus, tant les mínimes com les màximes. Presència de força núvols i algunes puntuals,dèvils i disperses precipitacions. En definitiva, estem tenint molts núvols i poca pluja.

Aquesta llei de temps, ha de continuar així fins ben bé divendres al migdia-tarda.

En aquest primer meteograma d'un punt de la Costa Central Catalana, podem veure com pel que fa a temperatures a mitjana alçada, és a dir, al voltant dels 1500m, aquestes s'han de mantenir si fa no fa com les actuals, tant avui com demà i fins i tot, sembla que demà pujant força respecte les d'avui.

Després, si sembla(tram encerclat)que a partir de divendres les temperatures baixarien clarament i que aquestes es mantindrien més baixes tot el que resta de cap de setmana, amb una tendència a la recuperació a partir de diumenge al migdia.

Pel que fa a precipitacions, podem veure com demà dijous s'intueixen possibilitats d'alguna molt febl precipitació, però seria sobretot divendres(tram encerclat)quan al llarg de la matinada i matí podria ploure una mica més. En general però, poca cosa.



En aquest segon meteograma, podem veure com a partir de divendres a mig matí-migdia(tram encerclat)les presions tenen tendència a pujar clarament i a dominar-nos tot el cap de setmana. Això bé a dir que el temps pel cap de setmana serà molt estable, amb molta presència de sol i potser amb presència d'alguns núvols prims poc importants més probables de cara a dissabte.




I en aquest darrer meteograma podem veure quin serà el comportament de les temperatures en superfície. Podeu observar com des d'avui dimecres fins divendres, les temperatures sempre estaran per sobre dels 10ºC, tant les mínimes com les màximes i fins i tot el divendres a les hores centrals del dia, les temperatures poden tenir puntes properes als 18-19ºC.

És justament a partir de divendres tarda-vespre que les temperatures inicien un descens que farà que al llarg del cap de setmana(tram encerclat)les mínimes baixin per sota del 10ºC i les màximes es quedin més curtes que les actuals. Aquestes mínimes podrien quedar per sota dels 10ºC la matinada de dissabte, diumenge i segurament també dilluns tot i que ja estarien en fase de recuperació.