DARRERA HORA

martes, 2 de marzo de 2010

ANÀLISI DE LA SITUACIÓ DE DEMÀ DIMECRES

Donç avui ja podem analitzar amb una mica de seguretat el que ha de passar a partir d'aquesta nit i demà dimecres amb aquesta baixa que ens impulsarà vents allevantats al nostre País, portant-nos una altra bona tongada de pluges.

La veritat que el mapes han canviat respecte ahir en quant a l'ubicació de les pluges. Si ahir, mostraven com Tarragona i Barcelona en serien les zones més regades, avui i ja a una quantitat d'hores força fiable, ens mostren com seran les comarques Gironines les grans afavorides.

Aquí veiem com segons tres mapes diferents, la situació de la baixa en la Mediterrània haurà d'afavorir que el fluxe de vents allevantats incideixi de forma més directe i més clara a les comarques de Girona i nord de les de Barcelona.

Aquí tenim el GFS:



L'Hirlam:



L'isobàric de Metoffice:



I aquí tenim tres mapes de precipitació de l'Hirlam que mostra perfectament com al llarg de 18 hores s'aniran produint acumulacions molt importants a tota l'àrea de Girona.







De tota manera i com sempre que parlem d'una baixa en la Mediterrània, cal estar atents a qualsevol petit moviment d'aquesta baixa que podria fer variar substancialment el pronòstic de precipitacions i les seves ubicacions.