DARRERA HORA

domingo, 6 de mayo de 2012

PREVISIÓ PER DIUMENGE 6 DE MAIG




Per avui diumenge s'espera un matí amb cels variables al centre i meitat est del País i amb cels més lliures de núvols a la meitat oest del País. Al llarg del matí podrien ja anar sorgint alguns ruixats en punts del Pirineu, sector del Montseny-serra transversal i litoral i prelitoral central.

A la tarda els cels es mantindran variables a bona part del País, potser a excepció de les comarques de ponent i interior de Tarragona on els cels romandran força més asserenats. Els núvols ja seran força desenvolupats en punts de muntanya i podran aparéixer ruixats que podrien afectar qualsevol punt del Pirineu, Prepirineu i prelitoral. Algun d'aquests ruixats podria arribar també de forma tímida a tocar algun punt del litoral de Girona i de Tarragona, més difícilment, tot i que no descartable del tot, al de Barcelona.

Alguns d'aquests ruixats podrien anar associats a fenòmen tempestuós en punts preferentment del Pirineu i Prepirineu oriental i prelitoral central i nord. Localment no es descarta que també pugui caure calamarsa en algun punt.

La cota de neu estarà en uns 1800m.

Els vents seran al matí de mestral al litoral de Tarragona, de tramuntana a l'extrem nord del litoral i de gregal a la resta de zones marítimes. A la tarda es mantindrà el mestral a l'extrem sud del litoral i bufaran vents entre xaloc i llevant entre el nord de la Costa Daurada i la Costa Brava.

Les temperatures mínimes es mantindran estables i les màximes en descens al centre i nord del País, mantenint-se estables o en lleuger ascens a la meitat sud.