DARRERA HORA

sábado, 26 de mayo de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 26 DE MAIG



Per avui dissabte s'espera un dia que en general a tot el País vindrà marcat pel pas de núvols prims que es podrien fer una mica més abundants de cara a la tarda deixant els cels més variables en conjunt. Independentment d'això, a partir de migdia creixeran els núvols en punts de muntanya i podran acabar donant ruixats i tempestes en punts del Pirineu i Prepirineu i alguns també en punts el Prelitoral. Amb el pas de les hores també podrien arribar alguns ruixats i tempestes per les comarques de ponent. Algun d'aquests fenòmens tempestuosos podria anar acompanyat localment de calamarsa.

Els vents seran tot el dia entre mitjorn i garbí al litoral de Barcelona i Girona. Al litoral Tarragoní hi bufarà el mitjorn al matí girant a xaloc a mesura que avanci la jornada.

Les temperatures tenen tendència a baixar a muntanya. A la resta del País es mantindrien estables o lleugerament més baixes pel que fa a la meitat est i estables o lleugerament més altes pel que fa a l'interior el País.

I aquest és el mapa de previsió per avui de zones més favorables a la convectivitat i per tant, que seran més favorables a l'aparició de fenòmens tempestuosos.

- En color groc mostra la zona on poden créixer núvols d'evolució però difícilment acabin donant ruixat convectiu o en el cas de produir-se ruixat, la possibilitat de tempesta seria força baixa.

- En color taronja mostra les zones on els ruixats convectius son gairebé segurs i a més, hi ha força possibilitats de que aquests puguin portar associada tempesta.

- En color vermell marca les zones on la tempesta és gairebé garantida.