DARRERA HORA

jueves, 24 de mayo de 2012

PREVISIÓ PER DIJOUS 24 DE MAIG




Per avui dijous s'espera un matí amb cels asserenats arreu del País. A partir de migdia creixemnt ràpid dels núvols en punts de muntanya de la meitat nord, especialment Pirineu i Prepirineu.

A la tarda es mantindran els cels asserenats al centre i meitat sud del País. Pel que fa Pirineu i Prepirineu els cels seran variables amb risc de ruixats i tempestes de distribució irregular que avançada la tarda podrien avançar una mica més i potser arribar a afectar altres comarques del nord de la Depresió Central com el Bages i Osona i també potser arribar a fregar el nord de la Segarra i l'Anoia.

Els vents seran tot el dia entre mitjorn i garbí a tot el litoral. Al litoral Tarragoní podrà entrar a estones el xaloc.

Les temperatures seran una mica més altes al centre i sud del País i en descens a la meitat nord, especialment Pirineu i Prepirineu.

I aquest és el mapa de previsió per avui de zones més favorables a la convectivitat i per tant, que seran més favorables a l'aparició de fenòmens tempestuosos.

- En color groc mostra la zona on poden créixer núvols d'evolució però difícilment acabin donant ruixat convectiu o en el cas de produir-se ruixat, la possibilitat de tempesta seria força baixa.

- En color taronja mostra les zones on els ruixats convectius son gairebé segurs i a més, hi ha força possibilitats de que aquests puguin portar associada tempesta.

- En color vermell marca les zones on la tempesta és gairebé garantida.