DARRERA HORA

domingo, 13 de mayo de 2012

PREVISIÓ PER DIUMENGE 13 DE MAIG




Per avui diumenge s'espera un dia variable a bona part del País. Els núvols ja pel matí podran ser prou desenvolupats al sector nordoest com per poder donar ja ruixats i tempestes en aquella zona. Aquests ruixats i tempestes es podrien també extendre amb el pas de les hores en punts de la resta del Pirineu i Prepirineu i a mesura que avanci el dia acabar extenent-se també en d'altres punts de la meitat nord del País, avançant amb el pas de les hores també cap alguns punts del litoral de Barcelona i Girona.

Els fenòmens tempestuosos poden anar acompanyats localment de calamarsa.

Els vents seran tota la jornada entre llevant i xaloc a totes les zones marítimes excepte a l'extrem nord del litoral on hi vufarà la tramuntana.

Les temperatures seran més baixes.

I aquest és el mapa de previsió de zones més favorables a la convectivitat i per tant, que seran més favorables a l'aparició de fenòmens tempestuosos.

- En color groc mostra la zona on poden créixer núvols d'evolució però difícilment acabin donant ruixat convectiu o en el cas de produir-se ruixat, la possibilitat de tempesta seria força baixa.

- En color taronja mostra les zones on els ruixats convectius son gairebé segurs i a més, hi ha força possibilitats de que aquests puguin portar associada tempesta.

- En color vermell marca les zones on la tempesta és gairebé garantida.