DARRERA HORA

sábado, 12 de mayo de 2012

PREVISIÓ PER DISSABTE 12 DE MAIG




Per avui dissabte s'espera un matí amb cels que encara aguantaran força asserenats en moltes comarques de l'est del País i ja estarà més variable amb presència ja d'alguns núvols en d'altres comarques del centre i oest del País. A partir de mig matí o migdia, els núvols aniran creixent amb força en molts punts del Pirineu, Prepirineu i muntanyes de la meita nord i ja avançat el matí podrien sorgir els primers ruixats preferentment cap al Pirineu oriental.

A la tarda els cels s'aniran fent variables arreu del País. Els ruixats i tempestes sovintejaran al Pirineu i Prepirineu i d'altres comarques de la meitat nord. Al Pirineu Oriental, comarques interiors de Girona i Prepirineu en general seran les ubicacions preferides avui per les tempestes. Algun ruixat o tempesta podria arribar també a fregar el litoral de Girona. Algunes d'aquestes precipitacions podria anar acompanyada localment de calamarsa.

A la resta del País cels variables amb possibilitat de generar-se algun ruixat pel centre i oest del País avançada la tarda i vespre.

Els vents seran al matí entre mitjorn i garbí a totes les zones marítimes. A la tarda es mantindrà la mateixa situació però pel que fa a l'extrem nord del litoral els vents es faran molt variables amb predomini del mestral.

Les temperatures mínimes seran més altes i les màximes baixaran pel que fa al Pirineu i Prepirineu, però es mantindran similars o fins i tot potser una mica més elevades a la resta del País.

Afegeixo aquest nou format de mapa de collita pròpia que mostra les zones més favorables a la convectivitat i per tant, que seran més favorables a l'aparició de fenòmens tempestuosos.

- En color groc mostra la zona on poden créixer núvols d'evolució però difícilment acabin donant ruixat convectiu o en el cas de produir-se ruixat, la possibilitat de tempesta seria força baixa.

- En color taronja mostra les zones on els ruixats convectius son gairebé segurs i a més, hi ha força possibilitats de que aquests puguin portar associada tempesta.

- En color vermell marca les zones on la tempesta és gairebé garantida.