DARRERA HORA

sábado, 18 de febrero de 2012

TARDA DE DIUMENGE AMB INESTABILITAT

Demà diumenge i després de uns dies en que ha anat pujant la temperatura a tots els nivells, altra vegada ens entra fred a 5500m amb formació d'una baixa al sud de les costes Franceses:



Aquesta petita baixa ens bombejarà altra vegada vent de nord cap a nosaltres que altra vegada farà baixar les temperatures a 1500m com es pot veure en aquest mapa previst ja per dilluns:



Aquí teniu representat en el isobàric el front que ja estarà demà diumenge a migdia a les portes d'entrar a Catalunya i que és el que porta al seu darrera la nova entrada d'aire fred:



El front reactivarà demà les nevades al Pirineu especialment cara nord, però a diferència de la darrera entrada de nord que no va ser capaç de reactivar-se per que en arribar va trobar aire més fred i més sec que el que duia associat, en aquest cas, el front en arribar es trobarà al damunt nostre amb temperatures més elevades que aleshores i també quelcom més d'humitat.

Resumint, el front com deiem reactivarà les nevades al Pirineu però a més, a la tarda podrà generar ruixats, alguns d'ells moderats en àmplies zones del nordest del País i en zones del litoral i prelitoral comprès entre el nord de la Costa Daurada i la costa brava.

La cota de neu que en un principi estarà força per damunt dels 1000m, ens podrà baixar ràpidament a uns 800m i localment per sota en forma de possibles calabruixades.

En tot cas, demà a la previsió matinal d'aquest blog, intentaré afinar les ubicacions de les precipitacions i també el tema de la cota de neu.

I molt de compte per que alguns models ens mostren la possibilitat per dimarts matinada d'algunes nevades a cota gairebé de nivell de mar en algunes comarques de Girona i Barcelona. No tots els models ho marquen i per tant de moment no hi farem massa cas i ho deixarem en quarentena per anar-ho seguint.

A partir de dimecres i tot el que restaria de setmana l'anticicló es faria amo i senyor de la situació amb estabilitat marcada per força dies i amb clara recuperació de temperatures.