DARRERA HORA

viernes, 10 de febrero de 2012

POSSIBLES RUIXATS AQUEST VESPRE-NIT-MATINADA

Avançada la tarda i vespre d'avui divendres, entre el mestral i la tramuntana, tal i com passa moltes altres vegades, es podria crear un fluxe de vents de caire marítim al voltant de la Costa Central tal i com podeu veure reflexat en aquest mapa(encerclat):



Aquesta petita aportació d'humitat podria ser més que suficient per la creació de núvols i localment d'alguns ruixats, més si tenim en compte que tot plegat coincidirà amb l'inici d'una nova injecció d'aire fred a tots els nivells. En el següent mapa aquest model ens centra les possibles precipitacions al voltant de la Costa Central tot i que aquesta possibilitat tenint en compte el marge d'error en quilòmetres que poden tenir els models l'hauríem d'ampliar també a les comarques circumdants a les que preveu el model:



Resumint, avançada la tarda i vespre augment dels núvols entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava, especialment litoral però també localment prelitoral. Ja de cara al vespre possibilitat de formació d'algun ruixat molt local i de caràcter irregular amb cota de neu al vespre entre 200m i 400m depenent de l'intensitat de la precipitació. Possibilitat de neu granulada per sota d'aquestes cotes. Ja de nit i matinada, cota de neu que podria baixar fins a nivell gairebé de mar.

Aquesta possibilitat de ruixats es mantindria durant el vespre, nit i matinada. Els possibles ruixats serien locals, febles i irregulars. Localment no se'n descarta algun de moderat. I les comarques sotmeses a aquesta possibilitat de ruixats serien el Baix Llobregat, Barcelonès, Maresme, Selva, Vallès.