DARRERA HORA

martes, 25 de enero de 2011

PER FI PRECIPITACIONS

Després de tres mesos sense una situació de pluges més o menys general, sembla que a partir de passat demà dijous tarda-vespre, encetarem un episodi que ens permetrà regar bona part del territori.

La pujada de latitud d'una baixa que estava cap al sud de l'Ibèrica que s'està veient alimentada en alçada per la llengua freda que baixa d'Europa, provocarà una inestabilització del temps ja a partir dijous tarda i vespre i sobretot al llarg de la jornada de divendres que és quan més precipitacions s'esperen.



Les precipitacions quan arribin a casa nostra trobaran molt de fred acumulat dels darrers dies en superfície, especialment en zones interiors i això podria fer que tot i que les temperatures tendeixin a una lleu recuperació, pogués nevar en àmplies zones de la serralada prelitoral cap a terra endins.



Aquí teniu el mapa previst de precipitacions per la tarda de dijous. Precipitacions que aniran a més la nit de dijous i especialment la primera meitat de la jornada de divendres.




Com que en el capítol de les cotes de neu, tot plegat depen de moltes coses, demà miraré d'afinar en aquest aspecte. A priori es pot dir ja amb bastanta seguretat que tota la zona litoral rebria precipitacions en forma líquida, Prelitoral també està força definida la cota en uns 600-700m aprox, pujant lentament amb el pas dels hores i la gran incognita és de la serralada prelitoral cap endins, on sembla que podria veure's nevar durant força hores abans no pugés la cota.

En qualsevol cas i com que encara queden força hores per detalls d'aquest tipus, demà mirem d'afinar una miqueta més.

El que està força assegurat és el capítol de precipitacions i això sempre és una bona notícia venint de mesos molt secs com venim.