DARRERA HORA

sábado, 22 de enero de 2011

ALERTA PER NEVADES

Atenció a les pròximes 12 hores. L'existència d'una petita linea de convergència entre la Costa Central i la Costa Daurada, pot provocar el creixement de nuvolades cap aquestes zones de cara al vespre.

Aquesta línea de convergència és una zona on es trobaran vents que bufen en sentit lleugerament oposat i que en trobr-se s'obliguen a ascendre cap amunt. La humitat que porten aquests vents associada a mesura que va pujant es trobarà amb aire molt fred que ens ha entrat les darreres hores i pot provocar núvols convectius allà on es dona el fenòmen.

Aquí teniu el mapa on s'observa en color claret la zona aquesta de convergència entre Barcelona i Tarragona.



I aquest és el mapa previst d'humitats en alçada que provocarà aquest fenòmen:




El fet de que tinguem molt aire fred en alçada a tots els nivells serà la clau de que la possibilitat de que això es compleixi sigui més elevada.

Tenint en compte els mapes, aquest vespre podrien donar-se xafecs en forma de neu al mateix nivell de mar entre la Costa Central i la Costa Daurada. I fins i tot és previsible de que algun pugui ser de caràcter moderat. En la majoria de casos aquestes precipitacions es produiran sobre el mar, però hi ha serioses possibilitats de que arribin a tocar terra.