DARRERA HORA

miércoles, 19 de enero de 2011

CANVI RADICAL DE TEMPS

Donç ja estem en portes d'un canvi important de temps. Les temperatures superiors a les habituals i el temps calmat que ens ha acompanyat al llarg de tot el gener sembla que ens volen donar un respir i ja a partir de demà dijous al vespre, començarem a notar que l'ambient es va fer més fred i més inestable.

Aquí teniu el mapa previst a uns 5500m aproximadament i podem veure com l'anticiló ja està sobre les Britàniques i es forma una baixa sobre la península Itàlica. A diferència del que deien els mapes dies enrera, aquesta baixa es formarà una 100 o 150Km més a l'est del que preveien i això comportarà que tinguem menys aire fred en alçada i per tant, menys possibilitats de sorpreses per inestabilitat, tot i que encara queden més de 36h per que arribi el canvi i no es pot descartar que aquesta depresió pugui encara patir algun moviment en els mapes de darrera hora.



En quant a fred es refereix, la cosa segueix bastant intacte, en tant en quant, el corredor fred seguirà igualment obert de forma persistent durant dies i per tant, la baixada de temperatures serà contundent, progressiva i persistent. D'això no n'hi ha gairebé ningun dubte.



I tot i que no hi ha massa espai per sorpreses, tal i com us comentava dissabte passat en el darrer anàlisi de models, entre el vespre de dijous i matí de divendres tindrem possibilitats de ruixats per rebuf entre Barcelona i Tarragona. Degut a la forta baixada de temperatures, aquests ruixats que s'iniciaran en forma líquida, aniran baixant progressivament de cota i poder ser en forma sòlida fins bastant abaix.




Ho haurem d'anar seguint per que dependrà en bona part de l'ubicació final de la bossa freda a 500Hpa que s'obrin les portes a més sorpreses amb més extensió i durada de les precipitacions(cosa difícil) o que el ruixats per rebuf puguin ser en forma sòlida a una cota més baixa o més alta.

Demà acabo de concretar!!