DARRERA HORA

viernes, 29 de octubre de 2010

PREVISIÓ PER DIVENDRES 29 D'OCTUBRE




Per avui divendres cal esperar un matí amb cels força asserenats amb arribada progressiva de núvols alt i mitjos per ponent i pel sud que aniran deixant els cels variables com més al sud i ponent del País. Aquests núvols tenen tendència a anar avançant a partir de migdia i primera hora de la tarda també cap al centre i est del País, de manera que per la tarda s'espera que els cels siguin molt variables arreu del País, amb abundància de núvols alts i mitjos.

Avançada la tarda, la tendència és a que els núvols es vagin compactant pel sud i també a ponent i sector nordoest i és en tots aquests punts que a partir del vespre i primera hora de la nit, ja podrien aparéixer algunes tímides precipitacions. I és que la pròxima nit i matinada, poden caure gotes o petits plugims en qualsevol punt del País, sempre en el millor dels casos de caràcter feble i fins i tot hi haurà molts punts on no hi arribarà a ploure.

Els vents seran al matí de xaloc als dos extrems del litoral i litoral de Tarragona, migjorn a la Costa Central i garbí a la Costa Brava. A la tarda, bufarà xaloc al litoral de Barcelona i Tarragona i migjorn al litoral de Girona.

Les temperatures seran més altes.

I si fem un avanç del temps per demà dissabte, cal dir que serà un dia entre dos fronts, el que ens passarà la pròxima nit-matinada que ens arriba una miqueta abans del que s'esperava i el que ens arribarà al vespre-nit de dissabte a diumenge, amb la qual cosa, demà cal esperar un matí amb cels molt variables encara a la meitat est i quadrant nordest del País i amb cels més asserenats al centre i a Ponent tot i que també hi podrà haber alguns núvols. I a la tarda, arribada de cada vegada més núvols per ponent i pel sud i quadrant nordoest que aniran deixant els cels variables en aquella zona ja avançada la tarda i potser amb alguna primera tímida precipitació entrant pel nordoest a darrera hora de la tarda o ja al vespre. A la resta, cels molt variables i fins i tot amb moltes estones de sol. Per tant, un dissabte per gaudir de la natura sense cap mena d'ensurt meteorològic.