DARRERA HORA

lunes, 18 de octubre de 2010

PREVISIÓ PER DIUMENGE 24 D'OCTUBRE





Per avui diumenge cal esperar un matí marcat pel pas d'un front poc actiu que donarà cels variables pel pas de bandes de núvols alts i mitjos. Cap al Pirineu aquests núvols poden ser més gruixuts i deixar els cels més tapats i fins i tot amb la possibilitat d'alguna precipitació cap al seu vessant més occidental.

A partir de migdia, aquestes bandes de núvols hauran d'anar enretirant-se i deixar una tarda molt assoleiada al centre, sud del País. Pel que fa al Pirineu s'hi mantindran força núvols i podran aparéixer precipitacions en qualsevol punt de la serralada, més abundants cap al seu vessant occidental. També s'esperen nuvolades cap al nordest del País, essent possibles alguns ruixats cap a l'Alt Empordà i potser algun feble ruixat al voltant de la serralada transversal. Ja de cara al vespre i nit, també podrien aparéixer alguns ruixats cap a la Costa Brava, potser desplaçant-se de cara a la matinada cap a la Costa Central.

La cota de neu al Pirineu es mantindrà molt amunt pel matí, baixant cap als 1300-1500m al vespre i molt més abaix de cara a la pròxima matinada.

Els vents seran al matí de mestral a la meitat sud el litoral, entre mestral i ponent al litoral de Barcelona i Tarragona i molt variables i canviants de direcció pel que fa a la meitat nord del litoral. A la tarda es mantindrà la mateixa situació de vents al sud i s'imposarà la tramuntana al nord del litoral.

Les temperatures mínimes son similars a les registrades ahir. Les màximes també es mantenen estables, potser iniciant un descens a muntanya. I en algunes zones del litoral i prelitoral de Barcelona i Tarragona, les màximes es poden disparar una mica per efecte dels vents aponentats-amestralats que poden arribar una miqueta rescalfats.