DARRERA HORA

miércoles, 27 de octubre de 2010

PREVISIÓ PER DIJOUS 28 D'OCTUBRE




Per avui dijous cal esperar un matí marcat pel pas d'una linea frontal que donarà cels variables arreu del País de núvols alts i mitjos amb alguna estona de cel més tapat cap al sector nordoest a primeres hores i fins i tot amb la possibilitat de que en aquella zona hi pugui arribar a caure alguna gota despistada o petit plugim a primeres hores. La tendència és que a partir de mig matí o migdia, els núvols comencin a enretirar-se per ponent i avançant ràpidament les gran clarianes cap al centre i est del País.

I és que de fet, de cara a la tarda, els cels han de quedar força asserenats arreu del País i amb clar domini del sol, potser amb la petita excepció del litoral de Barcelona i Tarragona, on hi podrien aparéixer alguns núvols baixos aïllats i poc importants que de fet, tampoc haurien d'impedir el domini del sol.

Els vents seran al matí de garbí al litoral de Girona i de gregal al litoral de Barcelona i Tarragona. A la tarda, es mantindrà el gregal al litoral de Barcelona i Tarragona i els vents giraran a xaloc al litoral de Girona.

Les temperatures mínimes son més altes i les màximes es mantenen en general estables.

I si fem un petit avanç per demà divendres, comentar que tindrem un matí amb cels encara força asserenats molt a primera hora, amb tendència a anar arribant núvols per ponent i pel sud que aniran deixant els cels cada vegada més variables i de cara a la tarda i amb el pas de les hores, tendència a anar compactant-se els núvols cada vegada més. I és que segurament de cara al vespre i nit de divendres a dissabte és possible que puguin aparéixer algunes febles precipitacions en alguns punts del País.