DARRERA HORA

sábado, 30 de octubre de 2010

PREVISIÓ PER DISSABTE 30 D'OCTUBRE




Per avui dissabte cal esperar un dia amb cels molt variables en conjunt, en que tot i que a primeres hores del dia encara hi pugui haber força núvols, en la seva majoria de tipus alt i mig, de cara a les hores centrals del dia, el sol dominarà en moltes comarques sempre en presència d'alguns núvols poc importants.

Uns núvols que a la tarda hauran d'anar progressivament a més d'oest a est, primer en forma de núvols alts, per després avançada la tarda anar arribant núvols mitjos i alguns de baixos. De fet, ja a darrera hora de la tarda i més aviat vespre, els cels ja hauran d'anar quedant bastant tapats cap a ponent i sud per després, ja de cara a la nit quedar tapat tot el país. Cap al vespre, poden aparéixer les primeres precipitacions per ponent i sud del País.

Els vents seran al matí amestralats a l'extrem sud, entre amestralats i aponentats al litoral de Barcelona i Tarragona, de garbí a la Costa Brava i molt variables a l'extrem nord del litoral. A la tarda, s'imposarà el xaloc al litoral de Tarragona i extrem sud i el garbí a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes son més altes i les màximes es mantenen estables.

I si fem un avanç del temps per demà diumenge, cal dir que de matinada s'esperen precipitacions en molts punts del País. En general seran precipitacions entre febles i moderades. Cap a l'àrea de la Costa Brava, fins i tot s'hi podria produir algun fenòmen tempestuós local.

De cara al matí el temps millorarà clarament al centre i sud del País, on hi quedaran els cels variables però amb estones de sol i cap al nordest encara hi quedaran bastants més núvols i encara amb alguna precipitació més probable a primeres hores del matí, per anar trencant-se els núvols de cara a migdia. I al Pirineu s'hi mantindran els cels força tapats tot el dia, amb possibilitats de precipitacions dèbils que podran aparéixer en qualsevol moment del dia, més probables però de cara al matí i amb una mica més d'entitat cap al Pirineu occidental.

A partir de migdia cels variables amb presència de sol arreu del País, excepte al Pirineu on els cels seran més tapats i fins i tot amb possibilitt d'alguna precipitació més probable cap al seu vessant més occidental però no descartable a la resta de la serralada.

Vaja, un diumenge bastant aprofitable perque el gruix de la pertubació ens afectarà sobretot de matinada.