DARRERA HORA

lunes, 19 de marzo de 2012

PREVISIÓ PER DILLUNS 19 DE MARÇ




Per avui dilluns s'espera un matí encara amb cels força asserenats a bona part del País, amb nuvolades davant el litoral que al llarg del matí no es descarta puguin deixar alguna precipitació en algun punt del litoral comprès entre la Costa Central i el sud de la Costa Brava. Cels variables també cap al Pirineu on poden caure algunes febles nevades al seu vessant més occidental. A partir de migdia creixement ràpid de nuvolades en punts de muntanya de la meitat nord i prelitoral i ja podria aparéixer algun primer ruixadet cap al sector oriental del Pirineu i potser nord del Prelitoral.

A la tarda els núvols aniran en augment a totes les comarques i els cels aniran quedaran variables. Son possibles ruixats i tempestes en qualsevol punt del País, si bé els més probables es donaran en zones del Pirineu, Prepirineu, Prelitoral i comarques de Barcelona i Girona. Son possibles fenòmens tempestuosos que localment podrien caure amb intensitat i anar acompanyats de calamarsa.

La cota de neu estarà situada en uns 700-800m al Pirineu i sobre uns 1200m a la resta del País, localment per sota d'aquesta cota en moments de forta precipitació degut a possibles desplomaments.

Els vents seran al matí de NNO a l'extrem nord del litoral, NO a l'extrem sud i litoral Tarragoní i de ESE entre el nord de la Costa Daurada i el sud de la Costa Brava. A la tarda es mantindrà el NNO a l'extrem nord del litoral i s'anirà imposant el ESE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures amb clara tendència a la baixa.