DARRERA HORA

viernes, 16 de marzo de 2012

POSSIBLES PLUGES IMPORTANTS

El front que ens arriba aquest cap de setmana, ens portarà inestabilitat en forma de ruixats i tempestes poc extenses de cara a diumenge, potser amb una mica més d'extensió durant la jornada de dilluns.

El més important però de tot plegat, és que l'embossament fred que acompanya al front, quedarà aïllat sobre la Península, al llarg de la setmana vinent a l'hora que l'anticicló pujarà de latitud i es situarà a centre-Europa tal i com podeu veure en la imatge:




Els mapes insisteixen en aquesta situació en que a Catalunya quedaríem a la part est de l'embossament fred que de sempre, és la part més activa i amb aportació de vents humits de la Mediterrània. En definitiva, un cocktail d'ingredients perfecte per poder tenir precipitacions força importants, extenses, persistents i generoses.

Segurament ens trobem davant la possibilitat de poder patir/gaudir l'episodi de pluges més important des de novembre de 2011. Malgrat tot cal seguir-ho per que encara queden força dies, però insisteixo que els mapes van molt ferms en la configuració de l'episodi.