DARRERA HORA

domingo, 18 de marzo de 2012

DEMÀ DILLUNS SOVINTEJARAN ELS RUIXATS I TEMPESTES

Aquí teniu el mapa actual a 5500m d'alçada. Veiem aquest embossament fred(en color verd) entrant ja pel nordoest de la Península en forma de front:



Demà dilluns, aquest fred associat al front, quedarà estancat i aïllat cap al nord de la Península amb temperatures pròximes a la seva part més freda, entre els -30ºC i els -31ºC.



Segurament, veure-ho molt millor aquest embossament fred en alçada en aquest mapa mesoescalar previst per demà dilluns. Catalunya estarem a la seva banda est que sempre és la més activa. A mesura que vagi entrant l'embossament al damunt nostre i amb l'aire força càlid dels darrers dies que ja hem anat acumulant en superfície, tot plegat afavorirà que les nuvolades creixin amb gran facilitat durant la jornada de demà.



Els núvols creixeran amb molta força en molts punts del País, especialment Pirineu, Prepirineu i també en mols punts del Prelitoral, però de fet ho podran fer en qualsevol punt del País al llarg del dia. A banda dels ruixats, els fenòmens tempestuosos tambe podran ser freqüents i com que hi haurà prou aire fred en alçada, les calamarsades també podran fer acte de presència en força comarques.

Tot plegat acompanyat d'una baixada moderada de temperatures. Fixeu-vos en el mapa actual de temperatures a 1500m d'alçada. Les temperatures avui diumenge encara son àmpliament positives, de l'ordre dels 5ºC a Catalunya amb aquests colors grogs:




Per demà dilluns fixeu-vos que a 1500m ja ens entren aquests colors verds amb temperatures que a aquella alçada ja podran ser de 0ºC o inferiors, amb la qual cosa demà es altament probable que es veigi nevar en moltes muntanyes del País per damunts de 1200m o fins i tot localment per sota d'aquesta cota.