DARRERA HORA

miércoles, 15 de febrero de 2012

POSSIBLE EVOLUCIÓ PRÒXIMS DIES

Un cop hem acomiadat definitivament la Siberiana i els seus freds contundents, toca mirar endavant i mirar a veure que ha de passar ens els pròxims dies.

L'anàlisi de la situació pels pròxims dies és força senzilla. L'anticicló ens vol abraçar dins el seu radi d'acció assegurant-nos uns quants dies d'estabilitat. Però fixeu-vos com al sud de la Península es queda despenjada una bosseta freda en alçada i aquesta serà la clau de que aquesta estabilitat no vagi més enllà del cap de setmana:



La bossa freda que estava despenjada al sud de la Península, atraura els embossaments freds Europeus i provocarà que a partir del cap de setmana comencem novament a tenir un refredament atmosfèric a tots els nivells. L'anticicló s'enretirarà una mica cap a l'oest i permetrà aquesta entrada de fred a capes altes:



I també a capes mitges:



Res a veure aquest fred que ens vindria amb el que hem tingut aquests darrers dies, però sí que això es traduirà amb una baixada de temperatures a partir de diumenge-dilluns i en un lleuger augment de l'inestabilitat amb algunes possibles precipitacions. Tampoc grans canvis per que es tractaria d'una entrada de nord i per tant, fora del Pirineu només serien d'esperar alguns ruixats amb nova baixada de cota de neu segurament sense arribar a nivells tan baixos com els darrers dies.

Malgrat tot s'haurà de seguir per que encara falten molts dies pel suposat canvi.