DARRERA HORA

sábado, 25 de febrero de 2012

ANTICICLÓ PER MOLTS DIES MÉS

Portem ja uns quants dies d'estabilitat deguda a les altes presions que tenim al damunt que fan que hi hagi absència de núvols o pas d'alguns núvols prims i temperatures diurnes elevades amb gran contrast tèrmic dia-nit.

Sembla que en els pròxims 8-10 dies poques novetats podem esperar en el temps. Si mireu aquest model que ens mostra la situació per demà diumenge, sí que veiem una petita diferència respecte aquests darrers dies i és que l'anticicló es coloca d'una manera que juntament amb una zona de baixes relatives del sud de França faran reforçar els vents de nord i per tant "refrescaran" una mica l'ambient els dos o tres pròxims dies. Això es podrà traduir amb mínimes a partir de dilluns més baixes i màximes un pelet més baixes tot i que seguiran sent agradables:



A partir de mitja setmana, l'anticicló ens seguirà dominant però altra vegada amb reforçament de vents de sud i sudoest. Altra vegada haurem de parlar de temperatures clarament en ascens, especialment les màximes que seran absolutament primeverals a partir de dimecres-dijous:



I de cara al cap de setmana la única possible novetat de la setmana seria la possibilitat de que ens arribés un front o cua de front de caire Atlàntic, segurament molt poc actiu(ja ho anirem veient)que seguament poca o gens de pluja ens portaria. Tot i així l'anrem seguint per que queden molts dies pel cap de setmana vinent:




Resumint, setmana vinent totalment anticiclònica de principi a final, amb temperatures a ratlla els dos primers dies de la setmana i amb temperatures per la banda alta el que resti de setmana. Estabilitat tota la setmana potser amb arribada d'una línia frontal de cara al cap de setmana vinent, de la qual ja en veurem quina serà la seva activitat.