DARRERA HORA

sábado, 11 de febrero de 2012

S'ACOSTEN LES NEVADES

La pròxima nit i matinada podria ser una de les darreres oportunitats de veure nevar a nivell de mar del present episodi fred continental que a partir de passat demà ens deixa definitivament.

Tenim multitud de models i no tots diuen el mateix. És normal ja que el que pot passar aquesta matinada és un fenòmen a escala mesoescalar molt i molt local que moltes vegades s'escapa dels mapes.

Mireu per exemple el que diu aquest model. De nit i matinada els vents entre el Baix Penedès i el Barcelonès podran ser de sudest(componet marítim):




A uns 3000m i justament en aquella zona on el mapa anterior veia l'entrada de vent marítim, les humitats seran més elevades que a la resta de zones circundants. No es tracta de grans humitats però sí suficients per generar precipitació si tenim en compte que per sota d'aquesta cota 3000m les humitats han de ser superiors:



També a uns 500-600m les humitats seran encara més marcades en tota aquella zona:



En la imatge del meteosat de les 19.30h a la que li he pujat els colors per poder veure millor la nuvolositat, ja s'insinua aquesta línia sobre el mar que justament toca entre el Baix Llobregat i Garraf i que segurament és indicador de que tot plegat, les possibilitats apunten per aquella zona.



Tot sembla indicar que aquesta nit i matinada, podrien generar-se ruixats de neu a nivell de mar en zones litorals i prelitorals de Barcelona i tarragona amb major probabilitat en les zones que he marcat en blau fosc i sense descartar per que també en enen possibilitats a la resta de zones en blau menys fosc.

Els ruixats en general haurien de ser febles, locals i irregulars, però no es pot descartar que puntualment puguin ser moderats i deixar algun gruix de neu una mica destacable.



No oblideu les cadenes aquesta nit i matinada els qui us hagueu de desplaçar entre el Garraf i el Barcelonès!!!!