DARRERA HORA

viernes, 7 de octubre de 2011

PREVISIÓ PER DIVENDRES 7 D'OCTUBRE








Per avui divendres cal esperar un matí amb cels variables a bona part del País. En la majoria de casos els núvols seran alts i mitjos, més gruixudets a la meitat nord i més finets i poc importants com més al sud. A la cara nord del Pirineu els núvols seran més compactes i amb alguns ruixats. I també l'àrea litoral compresa entre el Llobregat i el sud de la Costa Brava on puntualment els núvols es podrien fer més gruixuts i tot i que la majoria de precipitacions al matí s'esperen sobre el mar, no es descarta que a la mateixa línia de costa pugui fregar algun ruixat entre feble i moderat, localment una mica intens i més probable a primeres hores. Al marge de l'anterior, no es descarta que en algun punt del nordest del País es pugui escapar alguna goteta o petita roïna al llarg del matí.

A la tarda, es mantindran els núvols entre variables i abundants en punts del litoral i prelitoral des del nord de Tarragona fins al sud de la Costa Brava aproximadament, amb possibilitat en aquesta zona de ruixats i tempestes de caràcter local. En molts punts d'aquesta zona però, degut a la irregularitat del tipus de situació no hi plourà i en cas de fer-ho, en la majoria de casos ho faria de forma entre feble i moderada, localment però, ho podria fer de forma intensa. Es mantindran també els cels entre variables i ennuvolats a la cara nord del Pirineu i algunes zones d'influència de la cara sud amb possibilitat d'algunes precipitacions amb cota de neu baixant a darrera hora del dia fin a uns 1600-1700m. A la resta del País, al llarg de la tarda la tendència és a anar asserenant-se cada vegada més els cels. No es descarta la possibilitar d'avistar alguna tromba marina enfront del litoral.

Els vents seran tot el dia de NNO a l'extrem nord del litoral, NNE a la Costa Brava, NO a l'extrem sud i de ESE a la resta de zones marítimes.

Les temperatures mínimes seran més baixes excepte en algun tram litoral on seran molt similars a les registrades ahir. Les màximes seran clarament més baixes arreu del País, tot i que, en alguns punts de Tarragona i sud de Lleida, aquesta baixada no es notarà massa per que el mestral rescalfat farà que que en aquella zona es quedin força elevades.