DARRERA HORA

miércoles, 19 de octubre de 2011

PREVISIÓ PER DIMECRES 19 D'OCTUBRE




Per avui dimecres cal esperar un matí amb arribada progressiva de núvols alts i mitjos per ponent i Pirineu que amb el pas de les hores del matí, s'aniran extenent i deixant veure per moltes comarques catalanes. Cal destacar avui també algunes boires i boirines en zones fondes i enclotades de diferents punts del País, que en general seran menys importants que les d'ahir.

A la tarda s'espera que els núvols es vagin fent més gruixuts en punts de la meitat nord i ja podran iniciar-se algunes precipitacions pel sector nordoest del País a primera hora de la tarda que amb el pas de les hores s'aniran extenent a la resta del Pirineu, punts del Prepirineu, interior de les comarques Gironines i nord de les de Barcelona. Aquestes precipitacions, avançada la tarda poden reactivar-se cap a punts del litoral i prelitoral Gironí i anar-se extenent més tard cap a punts del litoral i prelitoral de Barcelona on s'hi podrien anar reproduint al llarg del vespre, nit i matinada amb possibilitats que de nit i matinada se'n puguin reproduir alguns cap al sector litoral de Tarragona. A la resta del País s'esperen cel variables amb tendència a avançada la tarda i vespre anar-se asserenant els cels.

Les precipitacions seran en forma de ruixats irregulars que localment podran anar acompanyats de fenòmen tempestuós. Els fenòmens tempestuosos son més probables al sector oriental del Pirineu i Prepirineu, interior de Girona i punts litorals i prelitorals de Girona i Barcelona. Les precipitacions en general seran de caràcter entre feble i moderat tret d'algun tempesta local que pugui ser de caràcter intens. Les precipitacions podran ser en forma de neu per sobre dels 2000m al Pirineu baixant de cota a darreres hores del dia.

Els vents seran fins a mig matí de NNO a tot el litoral imposant-se a partir d'quell moment el SSO. A la tarda entrarà el NNO a l'extrem nord del litoral i el NO a l'extrem sud. A la resta de zones es mantindrà el SSO fins ben avançada la tarda.

Les temperatures mínimes seran similars o una mica més baixes i les màximes baixaran respecte les d'ahir especialment a muntanya i meitat nord, mantenint-se similars a la meitat sud. En algun punts de la meitat nord les mínimes es donaran al final del dia.