DARRERA HORA

miércoles, 6 de octubre de 2010

QUE POT PASSAR A PARTIR DE DISSABTE?

Aquest mapa és de la megallevantada de Sant Esteve de 2008. Tossa de mar engolida per la mar, tota la Garrotxa superant els 200mm d'aigua, Ripollès amb nevada de més d'un metre.....Suposo que molts ho recordareu.




Ara per ara, la configuració atmosfèrica ens regala uns mapes similars als d'aquell episodi històric. A falta de que això doni encara un munt de voltes, els mapes de la darrera sortida del GFS, diuen el següent:

Pel cap de setmana. perturbació encara per arribar. Nosaltres a la part capdavantera ja podríem patir el primer xoc de masses entre dissabte i diumenge amb tempestes fortes en molts punts.



Però sembla que no seria fins dilluns o fins i tot dimarts que la perturbació s'ubicaria de manera que ens bombegés llevant de gran recorregut per sobre el mar. Curiosament i si compareu, mapa molt i molt similar al de la llevantada del 2008.



Compte però, que els mapes donaran encara moltes voltes, però amb el que tenim ara, cap de setmana amb tempestes fortes i potser algun fenòmen sever i un dilluns amb llevantada marcada i de gran recorregut marítim. Vaja, pluges fortes, persistents i mar cabrejadíssima. Recordeu però que encara queden moltes hores.