DARRERA HORA

martes, 19 de octubre de 2010

EL TIFÓ MEGI



El tifó Megi, ha abandonat Les Filipines aquesta passada nit en direcció cap al mar de la Xina més meridional. El balanç provisional de morts és de 10 persones i molts danys materials. Una bona part de la collita d'arroç de la zona és dona per perduda.

Aquest tifó, el més fort de la zona dels darrers 4 anys, porta vents sostinguts de 225km/h i cops de vent e 260km/h. Per a que us feu una idea de la bestialitat d'aquest vent, la setmana passada que vam tenir llevantada aquí a casa nostra i que donava la sensació que picava fort, les medicions de vent al nostre litoral van donar vents sostinguts de poc més de 50km/h ies van endur les platges i van fer alguna petita destrossa en algunes poblacions. Ara imagineu la brutalitat dels 225km/h. No costa massa imaginar-ho.

De fet, allà a les Filipines, ja és el desè tifó que els afecta aquesta temporada. Si tenim en compte que la mitjana de tifons que els afecten cada temporada és d'entre 15 i 20, encara els queden uns quants tifons a la recàmera fins a finals de novembre que és quan acava la temporada de tifons.

I heu vist quin ull a la foto?. Sembla el desaigüa d'una banyera. Que fotogènic...