DARRERA HORA

domingo, 3 de junio de 2012

PREVISIÓ PER DIUMENGE 3 DE JUNY



Per avui diumenge s'espera un dia variable amb estones de cel ennuvolat a totes les comarques del País. Ja de matinada sovintejaran les precipitacions a tota la meitat oest del País i s'aniran generant ruixats aïllats a la resta del País. Al llarg del dia els ruixats i tempestes s'aniran generalitzant a tot el País i podran afectar qualsevol comarca, sempre amb la típica distribució irregular que tenen les precipitacions de caire convectiu.

En molts casos avui les precipitacions podran anar acompanyades de fenòmen tempestuós i localment anar acompanyades de calamarsa o ràfegues fortes de vent. Les zones on les tempestes podrien ser més fortes i freqüents correspondrien al prelitoral, centre del país i algunes zones del litoral de Tarragona i Barcelona. Curiosament avui, la zona del Pirineu i litoral Gironí serien le zones amb menys probabilitat de fenòmen tempestuós malgrat no es pot descartar que s'hi pugui formar també algun nucli.

Els vents al matí seran entre mitjorn i garbí a totes les zones marítimes entrant ja amb el pas de les hores el mestral per l'extrem sud del litoral. A la tarda s'anirà reforçant el mestral al sud del litoral Tarragoní, entrarà la tramuntana a l'extrem nord i bufaran vents d'origen marítim entre llevant i xaloc a la resta de zones marítimes.

Les temperatures seran més baixes.