DARRERA HORA

miércoles, 27 de junio de 2012

PREVISIÓ PER DIMECRES 27 DE JUNY






Per avui dimecres s'espera un matí amb cels força asserenats arreu del País només amb presència d'alguns núvols decoratius en algunes comarques. A partir de migdia aniran creixent núvols d'evolució al Pirineu.

A la tarda aniran arribant núvols pel sud i per ponent que aniran deixant els cels variables a la meitat sud i oest del País i amb el pas de les hores evolucionant aquests núvols cap a d'altres comarques del centre del País. Independentment s'això al Pirineu es desenvoluparan de nou els núvols i també en aquella zona els cels es faran variables. A la resta de comarques de Girona i Barcelona també hi arribaran núvols però seria ja de cara a molt avançada la tarda i vespre.

S'esperen ruixats en punts del Pirineu que localment podran anar acompanyats de tempesta. També s'esperen alguns ruixats dispersos cap a l'extrem sud del País, comarques de l'interior de Tarragona i comarques del sud de Lleida. En aquestes zones avui hi ha la possibilitat a mesura que avanci la tarda i vespre de formació de les conegudes tempestes seques tan perilloses de cara als incendis forestals. De cara al vespre la possibilitat de quatre gotes o febles ruixadets dispersos s'extendria per d'altres comarques del centre del País.

Els vents al matí seran de xaloc al litoral Tarragoní i de mitjorn a la resta de litoral. A la tarda els vents seran entre mitjorn i xaloc al litoral Tarragoní i més aviat agarbinats a la resta de zones marítimes.

Les temperatures seran més altes i donaran el tret de sortida a l'onada de calor que ens afectarà unes quantes jornades.