DARRERA HORA

miércoles, 19 de octubre de 2011

POSSIBLE UBICACIÓ DE PRECIPITACIONS PER AVUI DIMECRES

Aquesta tarda, l'arribada d'un front a Catalunya comportarà una entrada d'aire fred a tots els nivells suficient per generar inestabilitat en algunes zones del País.

els núvols a la tarda s'aniran fent més importants en punts de la meitat nord i ja podran iniciar-se algunes precipitacions pel sector nordoest del País a primera hora de la tarda que amb el pas de les hores s'aniran extenent a la resta del Pirineu, punts del Prepirineu, interior de les comarques Gironines i nord de les de Barcelona.

Aquestes precipitacions, avançada la tarda i coincidint amb l'entrada de la tramuntana i mestral als dos extrems del País, poden reactivar-se cap a punts del litoral i prelitoral Gironí i anar-se extenent més tard cap a punts del litoral i prelitoral de Barcelona on s'hi podrien anar reproduint al llarg del vespre, nit i matinada amb possibilitats que de nit i matinada se'n puguin reproduir alguns cap al sector litoral de Tarragona. A la resta del País s'esperen cel variables amb tendència a avançada la tarda i vespre anar-se asserenant els cels.



Les precipitacions seran en forma de ruixats irregulars que localment podran anar acompanyats de fenòmen tempestuós. Els fenòmens tempestuosos son més probables al sector oriental del Pirineu i Prepirineu, interior de Girona i punts litorals i prelitorals de Girona i Barcelona. Les precipitacions en general seran de caràcter entre feble i moderat tret d'algun tempesta local que pugui ser de caràcter intens. Les precipitacions podran ser en forma de neu per sobre dels 2000m al Pirineu baixant de cota a darreres hores del dia.

Aquí teniu un mapa de la possible ubicació de les precipitacions i dels punts on podria ploure amb més ganes que serien el Pirineu i Prepirineu més oriental i alguns punts del litoral, especialment entre el Baix Llobregat i el sud de la Costa Brava. A les comarques no acolorides en el mapa el risc de precipitació és molt baix, però no es descarta la possibilitat d'alguna gota o ruixat despistat i molt poc important al llarg de la tarda.



Recordeu que el caire de les precipitacions serà molt irregular i que no a tot arreu que està acolorit en el mapa s'hi veurà ploure ni a tot arreu ho farà de la mateixa manera. Pot haber punts de les comarques acolorides on no caigui ni gota i a pocs quilòmetres caure força litres.