DARRERA HORA

viernes, 23 de septiembre de 2011

PREVISIÓ PER DIVENDRES 23 DE SETEMBRE







Per avui divendres cal esperar un matí amb cels variables en punts de l'est de les comarques tarragonines per presència de bancs de núvols baixos. A la resta del País cels força asserenats amb el pas d'alguns llaganys de núvols alts poc importants. Presència d'alguns bancs de boira en zones fondes i enclotades en general menys importants i menys extensos que no pas ahir. Avançat el matí i migdia, creixeran els núvols cap al Pirineu i no es descarta a les hores centrals del dia algun primer ruixat a la serralada.

A la tarda es mantindran els bancs de núvols baixos de l'est de les comarques Tarragonines que deixaran els cels a estones variables amb tendència a afectar localment alguns punts del litoral Barceloní. Podran presentar-se ruixats i localment algun fenòmen tempestuós en punts del Pirineu que avui haurien de ser menys importants i menys extensos que els d'ahir i que possiblement a diferència d'ahir no arribin a afectar al Prepirineu o en cas de fer-ho, ho facin de forma molt local. I a mesura que avanci la tarda els cels s'aniran fent més variables per l'oest i sud del País avançant els núvols cap a d'altres comarques del centre del País. Avançada la tarda i també al vespre, poden arribar alguns ruixats per ponent i afectar algunes comarques d'aquell sector, localment acompanyats d'algun fenòmes tempestuós. Segurament serà el sector nordest el que durant la tarda gaudeixi dels cels amb menys núvols i fins i tot amb cels asserenats en alguns punts d'aquest sector.

Els vents seran al matí de NNE al nord del litoral i de ESE a la resta de zones marítimes amb tendència a la tarda a que es vagi imposant el SSO a tot el litoral.

Les temperatures mínimes seran similars a les registrades ahir i les màximes seran similars o una mica més altes a zones interiors i similars o una mica més baixes al Pirineu i meitat est del País.