DARRERA HORA

domingo, 4 de septiembre de 2011

EVOLUCIÓ PRÒXIMES HORES

En les pròximes hores, el mestral i la tramuntana aniran agafant força i de cara a la pròxima matinada, com es pot veure en el següent mapa, tots dos vents es trobaran al voltant del nord de la Costa Daurada generant el que se'n diu una zona de convergència. En aquesta zona s'afavoreix força la convecció que junt amb la mica d'aire fred que ens ha d'entrar en alçada, possiblement generi precipitacions.





En aquest següent mapa podem veure quina zona seria probablement la més afavorida en un principi per aquestes precipitacions.





Amb el pas de les hores el mestral aniria guanyant força, cosa que faria que aquesta zona de convergència es desplacés una mica més cap al nord, al voltant de la Costa Central. Com que el vent de mestral hauria guanyat força la zona de convergència també es faria més efectiva i per tant, la convecció podria ser més eficaç i les precipitacions fer-se més intenses.





D'aquí que el següent mapa prevegui que al voltant de la Costa Central sigui on les precipitacions podrien assolir el seu màxim d'efectivitat:





En resum, al llarg de les pròximes hores i especialment al llarg de la matinada aniran generant-se nuclis de precipitació, preferentment entre Tarragona i el sud de Barcelona. Amb el pas de les hores haurien d'anar desplaçant-se cap a la Costa Central a l'hora que podrien anar guanyant contundència. Moltes vegades, en aquest tipus de situacions la major part de precipitacions descarreguen sobre el mar, però en aquest cas, la majoria de mapes coincideixen en que podrien ser efectives en terra ferma. Creuem els dits que als qui ens agraden les pluges i tempestes sortim d'un cap de setmana de decepció profunda.