DARRERA HORA

sábado, 3 de septiembre de 2011

PREVISIÓ PER AVUI DISSABTE 3 DE SETEMBRE

Com sol ser habitual en situacions de petites bosses fredes en les nostres latituds, els mapes no han donat una en les darreres hores i de moment tota la primera part de l'episodi en que s'esperava convecció prefrontal ha fet llufa i gairebé, com aquell qui diu, no ha hagut moviment gairebé enlloc del territori. En les pròximes hores s'iniciarà el que hauria de ser la segona part de l'episodi i esperem que aquesta vagi una mica més fina i tot plegat es comporti una mica més favorable i generosa en qant a pluges per Catalunya. Abans de res us vull comentar que hi ha una disbauxa total entre uns mapes i uns altres, que cada mapa marca una cosa diferent i que per tant, avui aquesta previsió és d'aquelles complicades de veritat. Però bé, anem a intentar-ho. Al final, sembla que la petita baixa que s'havia de formar gaiebé sobre les costes catalanes ho acabarà fent un xic més al sud com podeu veure en aquest mapa:
La bossa freda també en passa tocant el sud de Catalunya però ens queda un pel massa al sud. Tot i així ens afectarà poc o molt en el seu radi d'acció al llarg d'avui dissabte:
La posició més al sud de la baixa provocarà que els vents siguin més aviat de sudest enlloc de l'est que es preveia en un principi i la seva canalització més eficaç es donarà en la zona que us he encerclat en negre en el mapa, que seria sobretot la zona del Barcelonès, Maresme, Vallès i zones pròximes. Per tant, en aquestes zones és on l'aportació d'humitat superficial seria més efectiva, tot això a partir de migdia aproximadament, i per tant, serien aquestes zones on més fortes podrien ser les pluges.
He fet un mapa de possibles precipitacions per que pogueu veure on crec que podria espetegar amb més força i com podeu veure seria la zona que abans us comentava amb més incidència del vent de sudest. No obstant, cap a la meitat sud, com que estaran més apropet de la bossa freda també poden sorgir nuclis de precipitació, però sempre menys importants que els de les comarques de Barcelona i sud de Girona que al final sembla ser que serin les que s'emportarien el gat a l'aigua. Recordeu però que tot això a partir aproximadament de migdia.
Compte per que algunes de les precipitacions podrien ser fortes i acumular molta aigua.