DARRERA HORA

jueves, 7 de abril de 2011

TENDÈNCIA LENTA AL CANVI

De moment, el que portem d'abril, meteorològicament parlant està sent molt tranquil i sobretot molt càlid. Ara bé, ja comencen a haber indicis de que la cosa podria anar canviant en els pròxims dies i especialment més enllà de meitat de mes.

Aquest és el mapa actual a uns 5500m d'alçada. Fixeu-vos només en el detall de que tenim un bossa càlida molt potent just al damunt. Al marge de les temperaturs força superiors a les habituals, aquesta bossa càlida al damunt mateix és la que provoca aquesta grandíssima estabilitat generalitzada a la nostra zona.




Pèrò fixeu-vos en el mateix mapa però per diumenge. La bossa càlida ja va en clara retirada i ja ens comencen a afectar masses no tan càlides que podrien fer que l'atmosfera ja s'inestabilitzés una miqueta, de moment en zones de muntanya.



I cap a meitat de la setmana vinent, ja estem sota influència de masses encara una mica menys càlides, per la qual cosa, sembla que tot apunta a que l'atmosfera podria anar agafant una tendència a l'inestabilització cada vegada més extensa que potser més enllà dels dies 14 o 15 podria desembocar en canvis més importants i més extensos que ja podrien afectar moltes més zones del País.



Resumint: Setmana vinent estable pero ja no absolutament estable com l'actual i possibles canvis importants a partir dels dies 14 o 15 de mes. Ho anirem seguint!!