DARRERA HORA

miércoles, 27 de abril de 2011

SEGUIMENT SITUACIÓ DIMECRES 27 (2)

Des de primera hora de la tarda que els núvols créixen amb força en punts de muntanya de la meitat nord i molt especialment en zones del Pirineu i Prepirineu oriental i Prelitoral nord, tal i com en principi es preveia:



De fet, si mirem la darrera imatge del radar, podem veure conm els ruixats i tempestes ja afecten les zones comentades.





Tal i com us comentava aquest matí en l'anterior entrada de seguiment, la previsió és que el moviment d'aquestes àrees de precipitació segueixi una direcció d'oest a est, puntualment nordoest a sudest i per tant, totes aquestes precipitacions haurien d'anar afectant altres zones sobretot del nordest. I molt de compte a l'extrem nordest, per que es podria donar el cas que aquestes precipitacions enlloc de perdre pistonada, agaféssin força en arribar-hi degut a que novament ens penetra una mica de fred en alçada a darrera hora de la tarda i vespre.

Això ho podem veure en aquest mapa actual del que tenim a 5500m d'alçada:



I podem veure com a la pròxima mitjanit l'aire fred ja abraçarà bona part del nordest.




Així donç, per les inmediates hores cal esperar que vagin creixent noues ruixats en d'altres punts del Pirineu i prepirineu. Cal esperar també que els que ara ja hi ha, vagin avançant cap a l'est i puguin reactivar-se en arribar a l'extrem nordest. Molt de compte amb l'activitat tempestuosa que es podria generar en aquella zona d'aquí a unes hores. I alguns ruixats i tempestes no es descartable que es puguin generar també cap al litoral de Barcelona i Girona. Ho anirem seguint!!