DARRERA HORA

miércoles, 1 de septiembre de 2010

BENVINGUT DIMECRES 1 DE SETEMBRE

Iniciem nova jornada, dimecres 1 de setembre de 2010. Una jornada que dóna el tret de sortida al mes de setembre, primer mes de la tardor meteorològica. Una tardor meteorològica que promet pels amants de la meteorologia. I és que, segons dades del Institut Espanyol d'Oceanografia, aquest any la temperatura del mar està 1ºC per sobre de la mitjana dels darrers 14 anys a la Mediterrània. Especialment com més cap al sud de la Mediterrània. Segons afirmen portaveus d'aquest institut, això és una bomba de calor de consequències imprevisibles. De fet, es preveu que des d'ara i fins a mitjans de novembre, tot el llevant peninsular, inclosa Catalunya, poguem patir pluges torrencials més frequents i violentes de l'habitual.

Tot això un dia després de que el major opositor a les teories sobre el canvi climàtic i el rescalfament progressiu del nostre clima, el Danès Bjorn Lomborg, hagi canviat la seva postura i ara admeti que sí, que el planeta s'està escalfant. Bé, això ja és una evidència. Hi ha proves innegables. Ara el que caldrà veure, és com afectarà això a cada regió del planeta, ja que no a tot arreu els canvis en el comportament del temps aniran en la mateixa linea.

Avui comencem amb una imatge del meteosat d'aquesta matinada on podem veure la massa de núvols que ja ens arriba i que ens afectarà tota la jornada d'avui dimecres i part de la de demà amb força núvols i alguns ruixats i tempestes, més probables avançada la tarda i pròxima nit i com més a l'oest del País.





I amb una mirada a las webcams de Sant Fost de Campcentelles, on veiem un cel dominat pels núvols baixos:




I la d'Espot, on els cels encara son ben asserenats:



Que passeu un molt bon dimecres!!!