DARRERA HORA

lunes, 6 de septiembre de 2010

BENVINGUT DILLUNS 6 DE SETEMBRE

Iniciem nova setmana i nova jornada, avui dilluns 6 de setembre de 2010. Un dia de preparatius per demà, jornada en que s'inicia el nou curs escolar, començament d'un nou curs escolar que podríem dir que serà ja el moment en que totes les famílies tornaran a la normalitat després de tants dies de vacances amb els nens a casa.

Avui comencem fent un cop d'ull a la càmera web del refugi de J.M.Blanc, al Parc Nacional d'Aigüestortes. Justament en aquest indret serà dels primers a rebre, ja aquesta tarda, les primeres tempestes fortes de l'important canvi de temps que demà dimarts afectarà a gran part del País.




De fet, si li fem un cop d'ull a la imatge actual del meteosat d'aquesta matinada, ja podem veure com el front fred que ja entra per Galicia, apunta directament cap a nosaltres.





I la jornada la comencem ja coneixedors de les dades obtingudes a través del métode de "las Cabañuelas", segons el qual, ja podem saber quin serà el comportament del temps l'any vinent 2011.

Segons aquest métode, tindrem un any 2011 amb força aigua, tot i que no tanta com aquest 2010. Per mesos, la cosa queda de la següent manera:

Gener i febrer, seran mesos molt freds però amb poqueta precipitació.

Març i abril seran el mesos amb més precipitacions.

Maig i juny, seran mesos atípics amb moltes tempestes i calamarsades.

Juliol i agost seran dos mesos molt calorosos, tot i que la primera quinzena de juliol segurament es salvarà de tanta calor, especialment a l'interior i muntanya.

Setembre i octubre seran mesos de plena tardor, amb abundància de pluges i fins i tot amb les primeres nevades a les muntanyes a finals d'octubre.

Novembre serà un mes menys fred de l'habitual i amb escasetat de precipitacions.

I desembre serà un mes molt fred i amb moltes nevades, amb lleugera millora de la situació als voltants del Nadal.

Anirem seguint aquest mètode popular que diuen és força fiable i n'extreurem les nostres conclusions.

Que passeu molt bon dilluns!!!